Productiemethode

Bij de productie van sandwichpanelen maken wij gebruik van de vacuümpersmethode: door het aanbrengen van een onderdruk worden de lagen in een sandwichpaneel op elkaar gedrukt. Het belangrijkste hulpmiddel daarbij is de tweecomponenten PU-lijm, waarvan de kwaliteit dagelijks wordt gemeten.

Vóór het persen worden het polyester plaatmateriaal, het schuim en het hout grondig voorbereid. Uiteraard wordt ook de kwaliteit van deze materialen zorgvuldig bewaakt: die bepaalt immers voor een belangrijk deel de kwaliteit van het paneel.

Alle sandwichpanelen worden verwerkt door de volautomatische 12-assige CNC zaagfreesmachine. De programma’s voor deze machine worden met de grootste zorg voorbereid door de constructieafdeling om de gevraagde toleranties en de kwaliteit van de producten te garanderen.

Nadat de sandwichpanelen zijn bewerkt door de zaagafdeling, wordt 85% van deze producten met speciaal materieel getransporteerd naar onze klanten. De overige panelen worden door de vakkundige medewerkers van onze assemblageafdeling verwerkt tot halffabrikaten of eindproducten. Aangezien lijm ook hier één van de belangrijkste componenten is, wordt er gebruikgemaakt van een lijmtabel. Daarin staan richtlijnen voor de verwerking van de materialen onder verschillende omstandigheden.