Panelen 

Pecocar is specialist in het ontwerpen en ontwikkelen van sandwichpanelen voor de carrosserie-, bus- en camperbouw. Daarnaast leveren wij steeds meer panelen voor de bouw en de verpakkings- en chemische industrie.

Afhankelijk van de toepassing ontwerpen wij een specifiek paneel van polyester, schuim en hout. Voor de montage van onder meer scharnieren, profielen, bindrails, koelaggregaten en vleeshaken voorzien wij de panelen van de benodigde inlagen uit hout, kunststof en metaal.

Wij leveren panelen met een kern van PS-, PU-, PVC-schuim of PP-kernmateriaal en met wanddiktes variërend van 20 t/m 190 mm. Daarnaast leveren wij panelen met hout, het zogenaamde PLYWOOD met een wanddikte van 21, 24 en 30 mm.

De vloeren van de panelen worden voorzien van een 21 mm dikke multiplexlaag. Op deze multiplexlaag komt een toplaag van polyester, aluminium tranenplaat, marothaan of een rubbermat.

In de carrosseriebouw moeten de materialen zo licht mogelijk zijn. Daarom hebben wij een speciaal lichtgewicht paneel ontwikkeld, dat wordt uitgevoerd met 2 huiden van 0,8 mm gelcoat/weefselplaat. In combinatie met 28 mm PU-schuim is dit product uitermate geschikt in het segment tot 3.500 kg.

We onderscheiden ons met name in het produceren van bijzondere, complexe panelen, die dankzij diverse detailleringen specifiek inzetbaar zijn.