Historie

In 1961 richtte de heer A.H. Bos het bedrijf A.H. Bos Carrosseriebedrijf B.V. op. In eerste instantie hield het bedrijf zich bezig met de bouw van diverse carrosserieën. Al snel groeide de vraag naar nieuwe materialen, waaronder polyester. Marktgericht werken was toentertijd al vanzelfsprekend en dus speelde de firma Bos direct in op deze behoefte. Dat resulteerde in 1966 in de oprichting van Bos Kunststoffen, producent van polyester vormdelen en glasvezelversterkte constructies. 

In het koelsegment groeide de vraag naar polyester materialen, die ingezet konden worden als ‘huid’ voor koelpanelen. Om aan die vraag te kunnen voldoen besloot de firma Bos distributeur te worden van polyester plaatmateriaal van de firma Pecolit GmbH. Korte tijd later werd het bedrijf als eerste in Nederland producent van polyester sandwichpanelen voor de carrosseriebouw. Vanaf 1970 worden deze materialen geproduceerd en gedistribueerd onder de naam Pecocar

In 2002 is een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd. Vanaf dat jaar opereert de Bos-groep alleen nog onder de naam Pecocar Bovendien zijn de activiteiten voor de eindgebruikersmarkt afgestoten en is de productie van polyester vormdelen verplaatst naar het buitenland. Pecocar houdt zich nu hoofdzakelijk bezig met de productie en assemblage van sandwichconstructies. Een activiteit waarmee het gerenommeerde bedrijf één van de grootste specialisten in West-Europa is geworden.